Osteopathie Tessenderlo | Klachten bij kinderen  Osteopathie Tessenderlo | Klachten bij kinderen

Baby’s:
De geboorte van elk kind is altijd een prachtige gebeurtenis maar tegelijk één van de meest stressvolle momenten in hun leven. Bij de ontwikkeling in de baarmoeder en uitdrijving naar de buitenwereld is het baby’tje onderhevig aan verschillende mechanische impacts.
Denk maar aan de weeën, de spildraai van het kind, het trekken door de gynaecoloog, eventueel het drukken op de buik of het gebruik van de zuignap. Door deze invloeden ontwikkelen baby’tjes vaak blokkades in het nekje, op de schedelbotstukken, rond het bekken of sleutelbeen met verschillende functiestoornissen tot gevolg. Hierdoor gaan kindjes overmatig huilen, onrustig slapen of slecht eten en verteren.
Met een osteopathische behandeling worden de blokkades op een zachte en veilige manier weggewerkt en kunnen deze klachten verholpen worden.

Kinderen:
Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Bij elke fase van ontwikkeling kunnen problemen of functionele klachten ontstaan. Een osteopaat is opgeleid om deze klachten te herkennen en op een zachte manier te behandelen.

Een kind kan zich vaak nog niet uitdrukken of zeggen wat er juist scheelt. Dit resulteert in vage omschrijvingen als buikpijn of hoofdpijn. Dit wordt regelmatig in vraag gesteld of afgedaan als aanstellerij. Wij gaan er van uit dat elk symptoom een oorzaak heeft. Met een osteopathische behandeling gaan we er voor zorgen dat uw kind terug lekker in zijn vel zit en niet geremd wordt in zijn of haar ontwikkeling.